Rybízovo-mandlový koláč
Doma mám několik receptů, které nepochází z žádné kuchařky.
Jsou buď od kamarádů nebo opsané z časopisů a z internetu. A jelikož je celá
moje lednička polepená těmito recepty, rozhodla jsem se vytvořit si vlastní
kuchařku, z které s vámi budu sdílet mé nejoblíbenější recepty.
Přijde mi mnohem lepší vytvořit si vlastní kuchařku s
oblíbenými recepty, než si kupovat nové a nové kuchařky, ve kterých se vám ne
každý recept zalíbí.
Původní recept na koláč jsem našla v časopise Katka, ale
upravila jsem ho, aby chutnal mně i vám.
Na 12 kousků budete potřebovat:
- 500 g červeného rybízu
- 100 g nasekaných mandlí
- 35 g cukru z kokosových květu
- 40 g kokosového oleje
- 50 g ovesných vloček
- 120 g másla
- 80 g třtinového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 vejce
- 200 g hladké špaldové mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku
- 190 g bílého jogurtu
- Rybíz omyjte, osušte a otrhejte z hroznů. Na drobenku smíchejte mandle s kokosovým cukrem, kokosovým olejem a vločkami. (Mně by na drobenku stačilo půl dávky, ale každému to vyjde asi trochu jinak.)
- Troubu předehřejte na 175°C (horkovzdušnou na 155°C).
- Máslo smíchejte s třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a s vejci. Mouku smíchejte s kypřícím práškem. Vmíchejte jogurt. Těsto dejte do vymaštěné formy s odnímatelným dnem (Ø 26 cm), rozetřete ho a posypte rybízem. Pečte 15 minut a poté posypte drobenkou. Dále pečte dalších 15 minut.
PS: Než jsem stihla koláč vyfotit zbyly už jen poslední dva
kousky. Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat